WhatsApp
Yükleniyor....

Ödeme Yöntemleri , Ön Ödemeli Kart Sistemleri Hakkında Genel Bilgi ?

Yazılarımız ve Makalelerimiz.

23 Temmuz 2021, 16:09 0 Yorum 292 Okuma

Günümüzde ödeme yöntemleri her geçen gün artmaktadır . internet ortamına girdikce çok fazla  kişilsel bilgiler cok cabuk yayılmaktadır dolayısıyla herkez ödeme yöntemi olarak ön ödemeli kart yöntemi kullanmaya agırlık getirmektedir . bi sanal kart gibi diyebiliriz benzer kullanılmakta olan Ön ödemeli kart çeşitleri ;

  • Tematik Park Biletme Sistemi
  • Stadyum Giriş Kontrol ve Biletleme Sistemi
  • Ön Ödemeli Turist Kart
  • Elektronik Ücret Toplama Sistemleri
  • Veri Toplama ve Yorumlama Sistemleri gibi çeşitli alanlarda kullandığımız para alışverişini ortadan kaldırıp , sisteme özel ön ödemeli ve akıllı kartların  yazılım ve donanımları ile kredi kartı gibi kullanılmasını sağladığımız çözümlerimizdendir.

    Gelen talepler doğrultusunda Ön Ödemeli Sistemlerini de Türkiye’nin birçok noktasında kullanılıyor . Ön Ödemeli uygulamaların ihtiyaç olduğu yaşamın her alanında rahatlıkla kullanılan Akıllı Kredileme Sistemleri, işletmecisine büyük avantajlar sunuyor , 

    Girdi çıktı bilgi ve verilerin tamamen elektronik ortamda gerçekleştiğinden, para akışı %100 doğrulukla kayıt altına alınıp takip edilebilmektedir. İleri kriptolama teknolojisi ile şifrelenen akıllı kartlar kullanıcılarına yüksek güvenlik sağlar.

    Oyun ve eğlence mekanlarında jeton , euwest kodlar kullanımını ortadan kaldırarak daha az operatör ile daha fazla iş yapma olanağı doğar. İşletmelerin yönetimlerine oyunların kullanımı ile ilgili anlık raporlama ve karşılaştırma imkanı sunduğundan, istatistik tutulmasının ve ileriye yönelik planlar yapılmasının önünü açar.

    Ön Ödemeli Kart Sistemleri teknolojisi sektör fark etmeksizin kurumlara elektronik olarak ön ödemeli tahsilat, veri analizi ve raporlama imkanı sunar.

    Yürürlüğe giren düzenleme iki tane önemli uygulamayı hayata geçiriyor, bunlar;

    1- Kartlar kaybolduğunda ve / veya kart içinden para çalındığında dolandırıcılık koruması sağlıyor. Tüketiciler ön ödemeleri kartlara ait hesaplarını kontrol ettiğinde şüpheli bir ödeme görürlerse, finans kuruluşuna başvurabiliyor. İlgili kurum ise iddiayı araştırıp eksilen bakiyeyi hesaba geri yükleme yükümlülüğüne sahip.
    2- Müşteriler ön ödemeli kart almadan önce hesap şartlarına ve bilgilere kolay ve açık erişime sahip olacak. Ön ödemeli kartı veren kurum , işletme veya özel sektör çalışıran kişiler  ilgili ücretleri ve diğer ayrıntılar hakkında gerekli tüm bilgileri tüketiciye önceden açıkça belirtmek zorunda kalıyor herkezin bu yönteme sıcak bakıyor .


    Ön ödemeli kart çözümlerimiz için detaylı bilgi almak ve sorularınız için lütfen info@dodobilisim.net adresine mail gönderebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları

0 Yorum