WhatsApp
Yükleniyor....

Online Alışveriş Sitesi Tasarımı (Sanal Mağaza)

Yazılarımız ve Makalelerimiz.

01 Temmuz 2021, 22:54 1 Yorum 741 Okuma

Kısaca E-ticaret web sitesi çalışmalarınız sayesinde siz de e-ticaretteki yerinizi alabilirsiniz. Böylece E-ticaret web sitesi yaptırmayı düşünüyorsanız hangi e-ticaret yöntemini kullanacağınıza karar vermeniz gerekir.

Aslında firmanızın stratejisi E-ticaret ile sınırlı kalmak zorunda değil. Tüm ülkeden ve internet sitenize ekleyeceğiniz İngilizce, Fransızca, Arapça gibi dil seçeneği ile dünyadan birçok müşteriniz olabilir. Online E-Mağaza yapmaya karar verirseniz web siteniz sizin sanal pazarınız olacak.

Satıcılar ürünlerini pazar yerinize getirerek sergileyecekler. Müşteriler de istedikleri ürünleri alacaklar. Siz sadece pazar yerinin düzeni, güvenliği, temizliği, kampanyalar gibi konulardan sorumlu olacaksınız. Ürün satışı, depolama, kargo, fatura gibi sorumluluklar satıcılara aittir.

Ürün Satışı İçin E-Ticaret Mağaza Web Siteleri

E-ticaret yani klasik alışveriş sitesi istiyorsanız E-Ticaret paketleriücretsiz e-ticaret scriptleriözel e-ticaret sitesi yaptırma gibi seçenekler var. Bu üç seçeneğinde kendine göre avantajları ve dezavantajları var. Web sitesi yapmayı bilmiyorsanız e-ticaret paketlerinden yararlanmak sizin için daha uygun olacaktır. Ücretsiz e-ticaret scriptleri web sitesi kurmayı bilen kişilerce kullanılabilir. Ayrıca kurumsal ve bu işi ciddi olarak yapmayı planlıyorsanız paket ya da özel tasarım site yaptırmanız daha mantıklı olacaktır.
E-ticaret sitesi tasarımı gerçekten önemli bir konu. Tasarımınız kaliteli ve işlevsel olmalı. Kaliteli bir web sitesi insanlara güven verecek ve kurumsal bir firma imajı vereceksiniz. Web sitenizin görünüşü yanında işlevsel olması da çok önemli. Web siteniz çok güzel yapıldı diyelim herkes çok beğendi. Ancak müşteri aradığı ürünü arayıp bulamıyorsa, alışveriş sepetine eklediği ürünü nasıl satın alıp ödeyeceğini düşünüyorsa işlevsellikte sorun var demektir.

E-Ticaret Müşteri Kitleniz Nasıl Alışveriş Yapıyor ?

İnsanlar artık vakit kaybetmek istemiyor. Kredi kartı bilgilerini bile güvenli şekilde web sitelerine kaydediyorlar ve bir daha ki alışverişe yeniden kredi kartı bilgilerini girmek zorunda kalmıyorlar. E-ticaret sitelerinde müşterilerin dikkat ettikleri bir noktada 7/24 müşteri hizmetlerine ulaşabilmektir. Bunun için web sitenize müşteri hizmetleri modülü ekletebilirsiniz.
E-ticaret web sitesi tasarımı konusunda deneyimli ekibimizle çözüm önerileri sunuyoruz. Daha fazla yardım için bizi arayabilirsiniz. Ayrıca Google AdWords reklamları konusunda Google AdWords sertifikalı ekibimiz size destek olacaktır. Adwords sistemi maliyetli bir sistemdir. Para yatırdıgınız kadar varsınız diyebiliriz. Bunun yerine en güvenli ve mantıklı olan e-ticaret seo optimizasyonu ‘dur.

8 ADIMDA E-TİCARET SİTESİ’NE BAŞLANGIÇ

Öncelikle, E-ticaret Sitesi ile ne satacağınıza ilişkin biraz fikriniz olması gerekir.  Ardından, çevrimiçi mağazanızı oluşturabilirsiniz!

  • Ürününüze veya ürünlerinize karar verin.
  • Çevrimiçi mağazanızın fiyatını belirleyin.
  • Nakliye seçeneklerini belirleyin.
  • E-Ticaret platformunuzu seçin.
  • Bir alan adı ve marka seçin.
  • E-Ticaret web sitenizi oluşturun.
  • Satıcı hesabınızı oluşturun.
  • Web sitenize bir SSL sertifikası ekleyin.
  • Online satış yapmaya başlayın!

1. E-ticaret Ürününüzü Seçin.

Bir süre online mağaza kurmayı düşündüyseniz, zaten aklınızda bir ürüne sahip olabilirsiniz. Elle yapılan mobilyalar ya da el yapımı sabun ya da toptan eşya fiyatlarında bir kaynak bulduğunuz bir şey gibi, yaptığınız bir şey olsun, her çevrimiçi mağazanın bir ürünle başlamanız gerekir.

Hatta ürününüzün uygulanabilir olduğundan emin olmak için biraz araştırma yapın. Üstelik ürününüz için zaten bir pazar var mı?
Zaten kurulmuş bir pazar varsa, ürününüzün içeri girmeye yetecek kadar benzersiz olup olmadığını düşünün. Fiyatlandırma konusunda rekabet edebilecek misiniz?

2. E-ticaret Fiyatlarınızı Belirleyin

Fiyatlandırma, yeni bir işletme yürütmek için en zor kısımlardan biridir.
Önemli olan fiyatlamayı anlamak için öncelikle kendi maliyetlerinizi hesaplamanız gerekir. Şunları içerir:

  • Ürününüzü satmak için gerekli malzeme maliyetini hesaplayın.
  • E-ticaret siteniz için web hosting satın alın.
  • Nakliye veya Kargo Maliyetlerinizi Hesaplayın.
  • Kredi kartı veya Sanal Pos Maliyetlerini Hesaplayın.
  • Reklam maliyetinizi hesaplayın.
  • Kendi ödeme sisteminizi kendiniz seçin.

E-ticaret Fiyatlama pro ipucu: Nihai fiyatlandırmanızı yapmadan önce, rekabetinizin ücretini araştırın. Fiyatlarınızı biraz yükseltirsiniz ya da rekabet gücünüzü korumak için bunları indirmeniz gerekebilir.

3. E-ticaret Sitesinde Kargo veya Nakliye Masrafları

E-ticaret Sitesi ile fiziksel bir ürün satıyorsanız, müşteriye nasıl teslim edersiniz?
Müşteriye komple kargo masrafını satın almada ekleyebilirsiniz ve birçok çevrimiçi mağaza bu rotayı kullanır. Kargo ücretleri tüketiciler üzerinde güçlü bir psikolojik etkiye sahip olmasına rağmen %44’ü yüksek nakliye ve nakliye masrafları nedeniyle bir çevrimiçi alışverişten vazgeçtiklerini söyleyerek ayrılıyor.
Bunun yerine, bu gönderim yöntemlerinden birini sunmayı düşünün:

  • Ücretsiz Kargo Teklif Edin. Sorunu Ortadan Kaldırın
  • Ürün Fiyatına Kargo Ekleyerek Ek Fiyatın Kargo Bedeli Olduğunu Belirtmekten Kaçının.
  • Belirli Bir Kota Sonrasında Ücretsiz Kargo Teklifi Yapın.
  • Tek ve Uygun Bir Kargo Maliyeti Çıkarın.

Web Tasarım – E-Ticaret  gibi bir e-ticaret yazılımı, ürünlerinizi listelemenizi, fiyat ayarlamanızı ve web sitesine bir alışveriş sepeti eklemenizi kolaylaştıracaktır. Sürecin hem sizin hem de müşterileriniz için sezgisel olmasını sağlamakla ilgilenirler; bu nedenle yalnızca satışa odaklanabilirsiniz.

5. E-ticaret Sitesi Alan Adınızı veya Markanızı Seçin

  • Bu eğlenceli kısmı! Düşünsenize, müşteriler …com ‘dan aldıkları müthiş yeni şey hakkında konuştuklarında arkadaşlarına ne anlatacaklar? Boşluğu markanızla doldurun.
  • Satacağınız ürünler hakkında bir şeyler söyleyen kelimeleri ve cümleleri beyin fırtınası yapın, size bir şey ifade eden kelimeler ve cümleler. Ve zaten diğer işyerleri tarafından telif hakkı bulunan isimlerden uzak durmaya dikkat edin.

6.E-ticaret Sitesi Web Sitenizi Oluşturun

Birçok hosting platformu, bu adımın en azından bir kısmını sunarak veya sıfırdan bir web sitesi oluşturmak zorunda kalmadan çalışabileceğiniz bir ticaret sitesi oluşturucu haline getirebilir.
Bu aşamada, mallarınızı tanımlayan ve web sitesi ziyaretçileri satın almaya ikna etmeye yardımcı olan web içeriklerini yazmaya da çalışmanız gerekir. Konusunda uzman olan ekibimize danışın. Bununla birlikte en iyi içeriği siteleriniz için üretir ve yayınlar. Google’da ürünleriniz öncelikli olarak çıkar.
Aslında sitenizi kurduktan sonra, ürünlerinizi eklemenin ötesinde bir şey yapmak zorunda kalacaksınız. Buna göre ürün sayfalarına ek olarak, e-Ticaret web siteniz de aşağıdaki sayfaları içermelidir:

  • İndirimli Ürünler ve Kampanyalar İçeren Bir Anasayfa.
  • Bununla birlikte firma bilgilerinizi içeren bir hakkımızda sayfası.
  • Müşterilerinizin ve kullanıcıların size kolayca ulaşabileceği bir iletişim sayfası.
  • Güncellemeler ve ürünlerinizle ilgili faydalı bilgiler içeren bir blog
  • Bir Müşteri Hesabı ve sipariş takibi için müşterilerinize özel bir panel.
  • Online Müşteri Temsilcisi

Ayrıca Web sitenizi kurduktan sonra vergi dairesine giderek küçük bir ödemeyle kendi şirketinizi kurmanız gerekir. Daha sonra oradan aldığınız belgeyle bankaya gidebilir ve sanal pos alabilirsiniz.

7. E-ticaret Sitesi İçin En Gerekli Olan SSL Sertifikası

Artık sitenizi oluştururken, bir SSL sertifikası yüklediğinizden emin olun . Bu sertifikalar, çevrimiçi alışveriş yaparken URL’nin yanında gördüğünüz yeşil kilidi sağlar ve müşterilerinizin gizli verilerini güvende tutar.

8. E-ticaret Sitesi İle Satışa Başlayın!

Şimdi para kazanmaya başlama zamanı.

Online mağazanızı başlattığınızda fazla yorulmazsınız, promosyon hakkında düşünmeye başlamanız gerekir. İçerik pazarlaması, sosyal medya ve ücretli tanıtım, insanları web sitenize çağırmaya başlamaya değer alanlardır.

Böylece Dodo Web Tasarım  12 yılı aşkın tecrübesi ve yeni teknolojileri takip eden profesyonel ekibiyle size yardımcı olabilir.

Unutmayın firmamız web tasarım, web yazılım, mobil uygulama, SEO ve Google AdWords, dijital pazarlama konularında profesyonel bir ekibe sahip. Bizimle iş yaptığınızda bu konularda uzman bir ekibi kiralamış olacaksınız.

Okuyucu Yorumları

1 Yorum

CEVAP VER Elif Demir

Elif Demir

03 Temmuz 2021, 00:31
E-Ticaret sitesi satın aldık gerçekten ilgileniyorlar. Tavsiye ederim güzel hizmet veriyolar web tasarım konusunda ve seo konusunda gerçekten uğraşıyorlar.